Termeni și Condiții - Catalog AZ

Termeni și Condiții

Prezentare generală

               Acest site este operat de către CATALOG AZ S.R.L.

               Cataloage este denumirea comercială deținută de către CATALOG AZ S.R.L., persoană juridică de naționalitate română cu sediul social aflat în Mun. Arad, Str. Obedenaru, Bloc X26, Scara D, Et.2, Ap.9, Jud. Arad, având numărul de ordine în Registrul Comerțului J2/1690/07.10.2019 și cod unic de înregistrare (CUI)  41733602.

Accesând sau utilizând orice parte a acestui site on-line, înseamnă că acceptați Termenii și Condițiile noastre. Dacă nu acceptați Termenii și Condițiile prezentate în această documentație, atunci nu ar trebui să continuați accesarea site-ului noastre on-line și / sau utilizarea serviciilor noastre.

               Orice caracteristică nouă sau opțiune care va fi adăugată site-ului www.catalog-az.ro  va fi de asemenea obiectul Termenilor și Condițiilor prezente. Puteți citi ultima versiune a Termenilor și Condițiilor noastre pe această pagină. Ne rezervăm dreptul de a actualiza, schimba sau înlocui orice parte sau detaliu din Termenii și Condițiile noastre informându-vă despre schimbări prin canalele de comunicare disponibile pe site-ul nostru. Este responsabilitatea dumneavoastră să verificați această pagină periodic pentru a verifica schimbările. Continuarea utilizării sau accesării site-ului urmând informările despre actualizările din Termeni și Condiții semnifică acceptul dumneavoastră pentru aceste schimbări.

Servicii oferite prin intermediul site-ului

www.catalog-az.ro  este un site online, care oferă companiilor din diverse domenii de activitate posibilitatea de aș promova cataloagele de produse/servicii prin intermediul acesteia iar utilizatorii au posibilitatea de a descoperi informații centralizate despre produsele/serviciile care îi interesează.

Secțiunea – Termeni și Definiții  

Site on-line – se referă la www.catalog-az.ro, denumirea comercială Cataloage;

               Servicii oferite în site[1] [2] [3]  – servicii de publicare a cataloagelor puse la dispoziția tuturor companiilor înscrise în site.

Utilizatorul general este utilizator fără cont în site, care poate vedea toate informatiile afișate despre diverse firme; poate trimite solicitări  și se poate abona la newsletter-ul portalului.

               Documentație – prezentele Termeni și Condiții incluzând și alte politici www.catalog-az.ro

Secțiunea 1 – Dreptul de proprietate intelectuală

Conţinutul site-ului www.catalog-az.ro: imagini, texte, elemente de grafică web, scripturi, software, drepturi de proiectare, drepturi de model, patente, mărci înregistrate, constituie integral proprietatea CATALOG AZ SRL  şi a furnizorilor săi şi este apărat de Legea privind dreptul de autor şi drepturile conexe şi de legile privind proprietatea intelectuală şi industrială. Folosirea fără acordul CATALOG AZ SRL  a oricăror elemente enumerate mai sus se pedepseşte conform legislaţiei în vigoare.

Utilizarea pe www.catalog-az.ro  a oricărui nume de marcă înregistrată nu constituie reclamă pentru compania respectivă. www.catalog-az.ro nu îşi asumă responsabilitatea şi nu poate fi învinuită pentru pagubele apărute prin folosirea conţinutului site-ului.

Conţinutul site-ului este destinat uzului personal, fiind interzis utilizatorului să folosească informații din site în scop direct ori indirect comercial[4] [5] . Toate materialele publicate (incluzând, dar fără a se limita la, articole, informaţii, fotografii, date, clipuri audio/video – generic numite conţinut) sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente: Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare – privind dreptul de autor şi drepturile conexe, Legea nr. 84/1998 – privind mărcile şi indicaţiile geografice şi Legea nr. 129/1992, republicată – privind desenele şi modelele industriale. Lipsa menţiunii privind unele texte legale ori dispoziţii incidente nu duc la inaplicabilitatea acestora.

Toate informatiile prezentate in site-ul www.www.catalog-az.ro  despre ofertele/serviciile comercianților sunt obținute astfel:

  1. prin descarcare (download) de cataloage oficiale si publicarea lor  pe site-ul www.www.catalog-az.ro
  2. prin crearea de cataloage de catre site-ul www.www.catalog-az.ro  pe baza pozelor de produs din site-urile comerciantilor;
  3. prin recrearea cataloagelor in mediul online pe baza cataloagelor offline ale comercianților;

Orice comerciant care nu dorește ca ofertele sale sa fie promovate in site-ul www.www.catalog-az.ro  ne poate solicita ștergerea conținutului din site-ul nostru la adresa de e-mail [email protected]  .

               Orice încălcare a Termenilor și Condițiilor va avea ca rezultat încetarea Serviciilor pentru dumneavoastră şi suportarea consecinţelor de ordin financiar.

Secțiunea 2 – Condiții Generale

Acceptând Termenii și Condițiile prezentate pe această pagină, se înțelege că sunteți de minim vârstă majoră conform legilor României și consimțiți utilizarea site-ului nostru de către minorii dumneavoastră.

               Ne rezervăm dreptul să refuzăm să oferim servicii către oricine pentru orice motiv la orice moment.

               Se înțelege că informațiile dumneavoastră ( neincluzând informații bancare ), ar putea fi transmise necriptat și implicate în (a) transmitere între rețele diferite; și (b) schimbări pentru conformarea și adaptarea la cerințe tehnice pentru conectarea a diferite rețele și dispozitive.

Secțiunea 3 – Exonerarea de răspundere

               CATALOG AZ S.R.L nu garantează că site-ul, serverele pe care este găzduit, sau e-mail-urile trimise de la www.catalog-az.ro  sunt fără viruşi sau alte componente informatice cu caracter potenţial dăunător, că nu conţine erori, omisiuni, defecţiuni, întârzieri sau întreruperi în operare sau transmitere, căderi de linie sau orice alţi factori similari. Utilizatorul foloseşte site-ul pe riscul propriu, www.catalog-az.ro  fiind liber de orice răspundere pentru eventualele daune directe sau indirecte cauzate de utilizarea sau accesarea/vizitarea site-ului sau că urmare a utilizării informaţiilor de pe site. CATALOG AZ SRL nu este răspunzătoare de erorile sau omisiunile care pot interveni în redactarea sau prezentarea materialelor de pe site.

               CATALOG AZ SRL nu îşi asumă responsabilitatea pentru cataloagele/ofertele Companiilor prezentate pe site-ul www.catalog-az.ro .

În cazul în care vreunul dintre informatiile publicate intră sub incidenţa Legii privind dreptul de autor şi drepturile conexe, Utilizatorul este rugat să aducă acest fapt la cunoştinţă site-ului la adresa [email protected] , pentru a putea fi luate măsurile legale necesare.

Părerile exprimate în cuprinsul materialelor de prezentare şi recenzii sunt asumate în întregime de autorii respectivelor materiale şi nu implică responsabilitea solidară a site-ului.

Orice link-uri către alte site-uri sunt oferite numai în scopul unei informări sporite, iar www.catalog-az.ro  nu îşi asumă nicio responsabilitate sau răspundere pentru conţinutul acestor site-uri.

Informațiile de contact ale www.catalog-az.ro  vor fi mereu actualizate iar orice informație descoperită ca fiind neactualizată vă rugăm să o menționați direct unui membru al echipei www.catalog-az.ro  folosind adresa de e-mail: [email protected]

Secțiunea 4 – Tranzacțiile dintre Cumpărători și Companiile partenere

www.catalog-az.ro  nu răspunde pentru calitatea, siguranța, legalitatea sau disponibilitatea produselor companiilor  prezentate in catalaogele din site sau de capacitatea furnizorilor de a încheia vânzarea sau a cumparatorilor de a achiziționa.

Fiecare Utilizator isi asuma riscul de vanzare – cumparare cand incheie tranzactii cu companiile din site.

Utilizatorii sunt unici responsabili pentru operațiunile efectuate conform cataloagelor din site.

Secțiunea 5 – Link-uri către terți

               Site-ul poate conține link-uri către Site-uri operate de terțe părți („Site-urile Terțelor Părți”). Aceste link-uri sunt destinate să furnizeze doar informații suplimentare. Includerea pe site noastra a oricărui link către un Site al unei Terțe Părți nu înseamnă că aprobăm, avizăm sau acceptăm responsabilitatea pentru acest Site terț, nici cu privire la  conținutul sau utilizarea acestuia, sau utilizarea produselor sau serviciilor puse la dispoziție prin acesta.

               Nu suntem obligați să filtrăm și să monitorizăm și nu am investigat sau monitorizat niciun Site terț pentru acuratețea, caracterul complet sau conformitatea cu legislația în vigoare. Nu suntem responsabili pentru eventualele pagube sau pierderi cauzate ca urmare a utilizării de către dvs. a Site-ului terț.

Utilizați aceste Site-uri ale Terțelor Părți pe propriul risc. Vă sugerăm să verificați cu atenție politicile și practicile acestor terțe site-uri și să vă asigurați că înțelegeți site-urile înainte să vă angajați în orice tip de acțiune sau tranzacție.

Secţiunea 6 – Recenziile Utilizatorilor,  Păreri și alte Depuneri

               În momentul înregistrării unui anumit Review/Comentariu/ pe paginile de social media ale CATALOG AZ SRL, Utilizatorii acordă site-ului o licentă neexclusivă, perpetuuă, irevocabilă, nelimitată teritorial și dă dreptul site-ului de a utiliza, reproduce, modifica, adapta, publica, traduce, distribui și de a afișa acest conținut.

               Fiecare Utilizator, în momentul înscrierii de Review/Comentariu/ în secțiunile menționate, se angajează să respecte următoarele reguli:

–              să facă referiri doar la caracteristici și/sau modul de interactiune cu site-ul

–              să folosească doar limba română. Sunt permise și cuvintele sau expresiile care, deși nu sunt considerate românești, sunt de largă utilizare în toate mediile referitoare la domeniul respectiv (ex.: mouse, notebook, plug and play);

–              să utilizeze un limbaj corespunzător, neofensator, fără termeni care pot jigni sau afecta oricare alt Utilizator/Client/Cumpărător;

–              să se asigure că informațiile introduse de ei sunt realiste, corecte, neînșelătoare și în conformitate cu legile aplicabile, respectând astfel inclusiv drepturile altor părți, drepturile de autor, de marcă comercială, de licență sau alte drepturi de proprietate, publicitate sau intimitate;

–              să folosească această facilitate doar pentru a comunica sau a obține detalii suplimentare referitoare la un anumit produs sau serviciu de pe site fără a face referire către alte firme ce promovează vânzarea și cumpărarea de produse sau servicii;

–              să nu furnizeze sau să solicite, în niciun mod și în nicio măsură, date personale (detaliile de contact,informații despre adresa de livrare sau de domiciliu, numere de telefon, adrese de email, nume și/sau prenume, etc.) sau orice altă informație care poate determina dezvăluirea acestor date personale;

–              să nu înscrie informații și/sau detalii despre URL-uri (legături) din alte site-uri comerciale ce desfășoară aceeași activitate comercială concurență cu site-ul;

–              să nu încerce fraudarea serviciilor puse la dispoziție de către site-ul sau să înscrie Review-uri/Comentarii/Întrebări/Răspunsuri care să conțină materiale de natură publicitară;

–              să nu utilizeze Review-ul/Comentariul/Întrebarea/Răspunsul ca mijloc de comunicare cu site-ul, în acest sens se vor folosi datele de contact ale  site-ului.

               În cazul în care CATALOG AZ.ro  constată încălcarea Termenilor și Condițiilor în mod repetat, acesta își rezervă dreptul de a suspenda posibilitatea Utilizatorului sa utilizeze site-ul..

               Pentru sesizări sau reclamații legate de Bunul și/sau Serviciul achiziționat, Utilizatorii au la dispoziție adresa de e-mail: [email protected]  .Termenul maxim de soluționare a reclamațiilor sau sesizărilor este de 30 de zile calendaristice de la primirea acestora.

Toate datele pe care le furnizează utilizatorul trebuie sa fie reale, acesta fiind responsabil pentru ele. Nu aveți dreptul să folosiți o adresă de e-mail falsă, pretinzând că sunteți altcineva decât cine sunteți ori să ne induceți în eroare www.catalog-az.ro  sau terțe site-uri care se află sub umbrela www.catalog-az.ro  în legătură cu originea oricăror comentarii. Sunteți direct responsabil pentru orice comentariu publicați și pentru acuratețea informațiilor publicate. www.catalog-az.ro  nu este responsabil și nu își va asuma nici o răspundere pentru orice comentariu publicat de către dumneavoastră sau o terță parte.

Mai multe detalii despre prelucrarea datelor personale puteți citi în documentul nostru intitulat Nota de informare privind prelucrarea datelor.[6] 

Secțiunea 7 – Erori, Inexactități și alte Omiteri

               Ocazional, există posibilitatea ca informații prezente pe site să conțină erori de tipografie, inexactități sau omiteri care ar putea fi asociate cu descrierile produselor, prețuri, promoții, oferte speciale, costuri de livrare a produselor, timpuri de livrare și disponibilități. Ne rezervăm dreptul de a corecta aceste erori, inexactități și omiteri, totodată să schimbăm ori să actualizăm informații dacă există detalii inexacte in servicii ori în site-uri partenere www.catalog-az.ro  și / sau aflate sub umbrela www.catalog-az.ro , în orice moment fără informări în prealabil ( incluzând după ce o comandă a fost depusă ).

               Nu suntem obligați să actualizăm, să modificăm ori să clarificăm informații din bunuri/servicii ale unui Partener www.catalog-az.ro  ori aflat sub umbrela www.catalog-az.ro , incluzând fără limitări, informații despre prețuri, exceptând ce este cerut de către lege.

Secțiunea 8 – Utilizări interzise ale site-ului  www.catalog-az.ro 

               În plus față de interzicerile deja menționate în Termeni și Condiții, nu sunteți autorizat să folosiți site-ul sau conținutul acesteia pentru următoarele: (a) orice acțiune ilegală; (b) să solicitați altor persoane să pornească sau să participe în acțiuni ilegale; (c) să încalce legile internaționale, nationale, locale, reguli, legi generale sau alte ordonanțe locale; (d) să încălcați sau să nu respectați drepturile noastre intelectuale de proprietate ori ale altora; (e) să hărțuiți, abuzați, insultați, răniți, defăima, calomnia, denigra, intimida sau să discriminați pe bază de sex, orientare sexuală, religie, etnie, rasă, vârstă, naționalitate sau dizabilitate; (f) să publicați informații false sau să induceți în eroare intenționat prin informații; (g) să publicați sau să transmiteți viruși informatici sau orice tip de cod malițios care ar putea afecta funcționalitățile sau operațiunile CATALOG AZ sau ale site-urilor partenere și / sau aflate sub umbrela CATALOG AZ; (h) să colectați sau să monitorizați informațiile personale ale altora; (i) să înșelați, să acționați într-o infracțiune virtuală folosind diferite metode interzise la nivel internațional; (j) pentru orice scopuri obscene sau imorale; (k) să atacați sistemele de securitate CATALOG AZ ori ale site-urilor partenere sau aflate sub umbrela ataloage AZ. Ne rezervăm dreptul de a va stopa fără ezitare Serviciile CATALOG AZ ori Serviciile site-urilor partenere sau aflate sub umbrela CATALOG AZ pentru încălcarea oricăror interziceri menționate în Termeni și Condiții.

Secțiunea 9 –  Declinare de Garanții; Limitare a Răspunderii

Sub rezerva următoarei secțiuni, noi, în propria noastră capacitate și în numele partenerilor noștri, excludem orice răspundere (fie pe bază de contract sau pe orice altă bază) care decurge din sau în legătură cu accesul sau utilizarea site-ului noastre sau oricărui site web cu care este legat, în măsura permisă de legislația în vigoare. Această excludere se aplică, dar nu se limitează la:

               Nu garantăm că utilizarea site-ului noastru nu va fi în momente specifice întrerupt temporar, complet securizat sau lipsit de erori. Nu garantăm că rezultatele obținute din folosirea Serviciilor vor fi exacte sau de încredere.

               Înțelegeți si acceptați că, vom putea întrerupe definitiv unul sau mai multe Servicii fără a vă informa în prealabil.

               Sunteți de acord în mod expres că utilizarea platfomei www.catalog-az.ro  este propriul risc.

               În nici un caz, CATALOG AZ SRL angajații, afiliații, agenții, furnizorii, stagiarii, distribuitorii, furnizorii de servicii sau licențiatorii nu vor fi răspunzători pentru orice prejudiciu, pierdere, revendicare sau orice altă daună directă, indirectă, incidentală, punitivă, specială, incluzând fără limitări, profituri pierdute, venituri pierdute, economii pierdute, pierderi de date, costuri de înlocuire sau alte pierderi / daune similare, fie menționate în contract, delictual (incluzând neglijență), rezultată din utilizarea dumneavoastră a oricăror Servicii sau produse achiziționate printr-un Serviciu ori pentru orice altă revendicare legată de utilizarea dumneavoastră a unui Serviciu ori produs, incluzând dar fără limitare la, orice eroare sau omitere în orice conținut, sau orice pierdere sau daună de orice natură rezultată din utilizarea unui Serviciu sau conținut ( sau produs ) publicat sau transmis, chiar și cu mențiunea posibilităților lor.

Prin utilizarea formularului de contact, Utilizatorul își asumă răspunderea pentru informațiile transmise. CATALOG AZ SRL adoptă toate măsurile de securitate pentru a proteja informaţiile personale ale utilizatorilor săi. În momentul transmiterii datelor personale către noi, prin secțiunea Contact, informaţiile vor fi protejate atât offline, cât şi online. Toate informaţiile despre Utilizatori sunt confidenţiale. Doar angajaţii a căror activitate specifică implică lucrul cu informaţii personale (de exemplu, reprezentanţii serviciu calitate și conformitate) au acces la datele de identificare ale utilizatorilor. Serverele pe care sunt stocate informaţiile personale de identificare a utilizatorilor sunt localizate într-un amplasament securizat.

Prin utilizarea Conținutului Utilizatorul acceptă în mod expres și fără echivoc Termenii și condițiile Site-ului în ultima versiune actualizată care este comunicată în cadrul Site-ului, existența la data creării Contului și/sau utilizării conținutului și/sau la data plasării Comenzii.

Secțiunea 10 – Despăgubiri

               Sunteți de acord să despăgubiți, apărați sau să exonerați CATALOG AZ SRL  sau acționarii noștri, subsidiare, afiliați, parteneri, ofițeri, directori, agenți, furnizori, licențiatori, furnizori de servicii, subcontractanți, distribuitori, stagiari și angajați, nevinovați în fața a oricărei revendicări, incluzând, cheltuieli de judecată aduse de către terțe persoane datorită încălcării de către dumneavoastră a acestor Termeni și Condiții sau încălcarea de către dumneavoastră a oricaror dispozitii legale sau drepturi ale terțelor persoane.

               Partenerul se va abţine, sub sancţiunea suportării daunelor interese, de la orice act sau fapt de concurenţă neloială la adresa site-ului în sensul că acestuia îi este interzisă:

               •             desfăşurarea în interes propriu sau al unui terţ, a unei activităţi asemănătoare cu cea desfăşurată de către site;

               •             contactarea furnizorilor, beneficiarilor, clienților site-ului, în nume propriu sau prin persoane interpuse, în vederea desfășurării unei activități concurențiale cu cea a site-ului:

               •             ofertarea Clientului, în nume propriu sau prin intermediul unui terţ, prin replicarea modelului folosit de către site.

Secțiunea 11 – Încheierea responsabilităților părților

               Responsabilitățile și obligațiile părților contractante sub acești Termeni și Condiții vor rămâne aplicabile până la momentul în care acordul va fi încheiat de oricare dintre părți. Puteți încheia respectarea Termenilor și Condițiilor în orice moment printr-o notificare directă către CATALOG AZ comunicând că nu doriți continuarea acestor prevederi sau prin încetarea accesării site-ului.

Secțiunea 12 – Informații de contact

               Întrebări, sugestii și reclamații în legătură cu Termenii și Condițiile sau alte politici CATALOG AZ, trebuie trimise pe adresa de e-mail [email protected]   

Sectiunea 13 – Dispoziții finale

Dacă oricare dintre clauzele de mai sus va fi gasită nulă sau nevalidă, acest fapt nu va afecta valabilitatea celorlalte clauze.

Acest document a fost actualizat la data de 06.12.2019.